contemporary art and Gerrit Rietveld design 4 -25 maart

presenteren

contemporary art and Gerrit Rietveld design 
collection of Gerrit Rietveld furniture – wall hangings – sculptures

Post Erasmuslaan 5

De expositie vindt plaats in het Rietveldpand van Post Erasmuslaan 5 ‘centrum voor kunst en architectuur’. Het is een gezamenlijke expositie van Post Ersmuslaan 5 en  grooots art design. 

4 – 25 maart
openingstijden

zaterdag, zondag van 13 – 17 uur en op afspraak
Erasmuslaan 5
3584 AZ Utrecht

start 4 maart finissage 25 maart
Ronald Willemsen, Post Erasmuslaan 5, en Leo Gorter, grooots art design, nodigen je van harte uit voor de start op 4 maart en afsluitingsborrel op zondag 25 maart van 15 – 17 uur.

We tonen: 

  • een unieke collectie Gerrit Rietveld meubels zoals ze ook te zien waren bij de expositie 2017 Vernieuwing aan de Vecht afgelopen jaar in Slot Zuylen.
  • vilten wandpanelen van Feltgood by Ellen van der Wiel. In een geheel eigen lyrisch abstracte stijl ontwerpt en maakt zij vilten panelen. Het te bewerken vilt wordt opgedeeld en weer aan elkaar gezet waarbij patronen verspringen. Vaak werkt ze in één kleurstelling. Zo ontstaan unieke beelden. De panelen zijn driedimensionaal hebben goede geluidsabsorberende eigenschappen en kunnen op maat worden gemaakt     
  • wandobjecten van Marianne Kemp. Zij werkt met paardenhaar. Paardenhaar is sterk en heeft een bijzondere gloed. Zij werkt in een abstracte stijl waarbij het haar gaat om het vinden van een balans tussen textuur, kleur en beweging. De wandobjecten kunnen op maat worden gemaakt
  • geometrisch abstracte stalen beelden van Carl Möller. Zijn inspiratie komt voort uit nieuwsgierigheid naar de diverse mogelijkheden het vierkant, de rechthoek, etc. gestalte te geven vanuit het uitgangspunt ‘de vorm beeldt niets anders uit dan zichzelf’. Dat gebeurt op speelse wijze en leidt tot spannende kunst. De beelden van Carl hebben vanuit elke hoek een andere beleving en gaan een boeiende dialoog aan met de ruimte waarin ze staan.
combinatiebezoek
Een bezoek aan Post Erasmuslaan 5 is heel goed te combineren met:
  • een bezoek aan het Centraal Museum op 4 maart, de laatste dag van de expositie Bye Bye De Stijl  
  • een bezoek aan de designmanifestatie op 25 maart in de Werkspoorkathedraal, Tractieweg 41, Utrecht.