expositie architecturale kunst 1 – 2 – 3 juni 2018

Het weekend van 1, 2 en 3 juni staat in het teken van het evenement de Dag van de Architectuur. De stad kan zich verheugen in een toenemende populariteit. Steeds meer mensen zoeken er hun werk en levensvreugde. De stad is ook een bron van inspiratie voor kunstenaars en andersom kunstenaars inspireren nieuwe architectuur.
Grooots art design toont samen met Post Erasmuslaan 5 / ASNOVA architecture, in een Gerrit Rietveldpand, drie kunstenaars: Paul Brouns, foto’s, Liesbeth Crooijmans, stenen beelden en Gerard van der Horst, tekeningen. Hun werken hebben onmiskenbaar een architecturale dimensie en doen een beroep op de verbeelding van de kijker.

Over de kunstenaars

De inspiratie van Paul Brouns is de abstracte schoonheid van stedelijke architectuur. Ramen, deuren, muren, kleuren, reflecties en schaduwen vormen de basiselementen van zijn urban tapestries.

Voor Liesbeth Crooijmans is beeldhouwen een spel tussen materie, licht en ruimte. Zij creëert licht in steen met behulp van treffend geplaatste zaagsnedes. Deze brengen balans tussen materie en lege tussenruimtes waarbij de doorgang van het licht het speelse en beweeglijke element vormt.

Voor Gerard van der Horst staat de intimiteit van de tekening centraal. Verbeelding en verheldering. Ruimte en ruimtelijke relaties. Rechte lijnen hebben een heldere aanwezigheid. Een lijn kan samenhangen met het formaat van het papier of zich daarop oriënteren. Zij kan echter ook onafhankelijk in het beeldvak zweven. Gerard wordt geïnspireerd in het  verbinden van beide uitgangspunten.        

adres en openingstijden
Post Erasmuslaan 5
Erasmuslaan 5
3584 AZ Utrecht
open van 13 – 17 uur