expositie 13 t/m 21 oktober

Post Erasmuslaan 5 en grooots art design organiseren een herfstexpositie waarin kunst en design, hard en zacht, vloeiend en strak elkaar ontmoeten.

Locatie: Post Erasmuslaan 5 Utrecht
Openingstijden: zaterdag en zondag van 12 – 17 uur 

Johannes Blonk, archi-mini’s 
Nora van Klingeren, schilderijen in vilt
Pieter Sturm, meubels
Ada van Wonderen, beelden in steen

Deze diashow vereist JavaScript.

Johannes Blonk
“Ik maak kunst zoals men een Japanse tuin aanlegt

Vaak is het essentiële niet zichtbaar omdat het wordt verborgen door de overbodige zaken. Vandaar mijn gedachte om me te richten op de eenvoud, het pure en sobere. Ik ben niet iemand van toeters en bellen. Ik wil kunst harmonieuze kunst maken niet minder niet meer. In mijn werk kan een element teveel of slecht geplaatst het evenwicht al verstoren net zoals in een Japanse tuin”. 

Nora van Klingeren
Nora van Klingeren maakt wandkleden of wandtextiel van vervilte wol en handgeschilderde en gezeefdrukte zijde. Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met door haarzelf met zeefdruk bedrukte zijde. Ze doet een deel van het proces met de hand en een deel met de viltmachine. Zij zoekt in haar werk graag naar combinaties van technieken. Het vervilten van wol in combinatie met zijde geeft structuur en diepte aan de kleden.

Pieter Sturm
Na een bouwtechnische hbo-opleiding en een architectuurstudie in Delft heeft Pieter Sturm zich voornamelijk gericht op het ontwerpen van meubilair voor binnen en buiten.
De op de Post Erasmuslaan 5 getoonde modellen voor het interieur zijn prototypes. Ze werden eerst door hemzelf en later in eigen beheer vervaardigd, dus zonder inbreng van de meubelindustrie.
Meerdere malen ontwierp hij in opdracht van particulieren. In 1994 werd de stoel ISA door het Stedelijk Museum Amsterdam aangekocht.

Ada van Wonderen
‘WARMBLOEDIG ABSTRACT’
“Ik laat zo veel mogelijk weg om een kern van eenvoud over te houden. Mijn volle concentratie gaat uit naar wat er dan aan vorm overblijft. Een vorm die vaak een verwantschap heeft met een architectonische en/of dierlijke figuur. Een vorm, niet als levenloos object, maar als geleefd en gesleten door de tijd, als een vorm die geschiedenis met zich mee draagt. Het materiaal, de natuursteen, bestaat uit geschiedenis. Mijn drijfveer is objecten te maken die ‘warmbloedig abstract’ zijn”.