contrasten

7 juli – 16 september

In de zomerperiode tonen we contrasten in hedendaagse abstracte kunst: werken in vilt van Felt for Architecture, werken in steen van Liesbeth Crooijmans, wandobjecten in papierreliëf van Herman Coppus, keramische puntkommen van OLav Slingerland en gouaches van Gerard van der Horst.

diapresentatie van wandtapijt Japanese mushroom

Deze diashow vereist JavaScript.

Achter Felt for Architecture staan Anneke Copier en Claudio Varone. Zij ontwerpen en maken vilten wandkleden van kwalitatief hoogwaardige wol van het Tiroler bergschaap. De ontwerpen zijn veelal geïnspireerd op de natuur. Hun stijl is aan te duiden als lyrisch abstract. De sculpturale wandkleden zijn driedimensionaal hebben goede geluidsabsorberende eigenschappen en kunnen op maat gemaakt worden.
Na een inrichtingsplan van de ruimte en gedetailleerde tekeningen van het ontwerp begint het arbeidsintensieve en fysiek zware maakproces. 
De diapresentatie geeft een indruk van de totstandkoming van de Japanese Mushroom, een wandtapijt dat op maat is gemaakt. Kennis van het werken met vilt en kunstzinnigheid gaan hand in hand. Tijdens de zomer laten we een aantal wandtapijten van hen zien.

diapresentatie van werk van Liesbeth Crooijmans, Herman Coppus, Gerard van der Horst, Olav Slingerland 

Deze diashow vereist JavaScript.

Liesbeth Crooijmans De rust die de beelden uitstralen, en de tijd die je nodig hebt om het licht op en schaduwen in en om het beeld te zien veranderen zijn voor mij al langere tijd een belangrijk aspect in mijn werk. Tijd voor contemplatie. Verkrijgen van rust en stilte kost moeite. De beelden zelf zijn statisch, maar het “draaien van de zon“ brengt het beeld tot leven. Ik wil verleiden tot tijd nemen, om hem te zien verglijden” 

Reliëfs van Herman Coppus.  De inspiratiebronnen  voor zijn beeldend werk liggen in het constructivisme en de geometrische abstractie van de vorige eeuw. Hij heeft daarin een geheel eigen beeldtaal weten te ontwikkelen met een uitgesproken aandacht voor kleur, ritme en lichtwerking. 

Voor Gerard van der Horst staat de intimiteit van de tekening centraal. Verbeelding en verheldering. Ruimte en ruimtelijke relaties. Rechte lijnen hebben een heldere aanwezigheid. Een lijn kan samenhangen met het formaat van het papier of zich daarop oriënteren. Zij kan echter ook onafhankelijk in het beeldvak zweven. Gerard vindt zijn inspiratie in het verbinden van beide uitgangspunten.  

Tijdens zijn opleiding tot industrieel vormgever aan de Design Academy in Eindhoven werd Olav Slingerland enthousiast over de mogelijkheden van het gieten van klei. Door het toepassen van gietmallen, kunnen kleine tot middelgrote series worden geproduceerd die nog steeds de hand van de maker laten zien. Hij voert het proces van ontwerp tot eindproduct dan ook zelf uit. Van de getoonde serie puntkommen is elke kleur uniek.  

Geïnteresseerd? Maak een afspraak. U bent van harte welkom.