silenzio 8 – 29 april

Deze lente organiseren we een nieuwe expositie in de serie silenzio. Deze keer vanuit de intimiteit van onze galerie te Heusden.  We tonen werken van Carolien Brusse, keramische objecten, Liesbeth Crooijmans, stenen beelden, Manja Hazenberg, objecten van zink, Laus Heezemans, stenen beelden, Gerard van der Horst, tekeningen en Feltgood by Ellen van der Wiel, vilten schilderijen. 

Charlotte Dupuis                               foto: Jelmer Gremmen

opening 8 april

Je bent zondag 8 april van harte welkom op de opening. Charlotte Dupuis zal twee optredens verzorgen om 14 en 16 uur. Zij brengt een mix van Argentijnse tango en oude Italiaanse liederen ten gehore, waarbij ze zichzelf begeleidt op de gitaar. Beide optredens zijn verschillend. Je kunt zelf een tijd kiezen. Tussen de optredens door staan de kunstenaars je graag te woord om een toelichting op hun werk te  geven.

   

 Carolien Brusse maakt keramische objecten met een gebruiksfunctie (bord, kan, vaas). Haar objecten hebben een ‘persoonlijkheid’. Vorm en decoratie krijgen een symbolische betekenis of emotionele lading. Als kijker geef je er een eigen interpretatie aan die zorgt voor een verbinding met het werk. 

Liesbeth Crooijmans maakt beelden in steen. Haar kijk op steen: “Steen is stil en toch in beweging, net als de ademhaling, heeft geheugen net als het menselijk lichaam, is introvert, sensitief, straalt kracht uit en rust. De rust die de beelden uitstralen en de tijd die je nodig hebt om het licht en schaduwen in en om het beeld te zien veranderen zijn voor mij al langere tijd een belangrijk aspect in mijn werk. Tijd voor contemplatie. Verkrijgen van rust en stilte kost moeite. De beelden zelf zijn statisch, maar het ‘draaien van de zon’ brengt het beeld tot leven. Ik wil verleiden tot tijd nemen en hem te zien verglijden”. 

Manja Hazenberg maakt geometrisch-abstract werk in zink. De afmetingen van de objecten zijn gebaseerd op de getallenreeks van Fibonacci. Haar werk wordt gekenmerkt door een ritmisch spel van verhoudingen en vormen, contrasten in kleur en textuur, ontstaan door gebruik van zuren. 

Laus Heezemans maakt beelden in steen. De vorm van de beelden is eenvoudig; geen versieringen, geen details. Meestal verbeeldt hij een begrip zoals nederigheid. Soms gaan zijn beelden over schoonheid, soms zijn ze geestig. 

Gerard van der Horst houdt van de intimiteit van de tekening. Verbeelding en verheldering. Ruimte en ruimtelijke relaties. Hoewel hij meestal werkt met rechte lijnen vanwege hun heldere aanwezigheid, maak hij ook tekeningen vanuit een directe, handschriftelijke benadering. Daarin staat  de beweging van het penseel centraal en een losse manier van aanvoelen en ontwikkelen van imaginaire en kleurrijke ruimten en vormen. 

Ellen van der Wiel schildert met vilt. In een geheel eigen abstract-lyrische stijl ontwerpt en maakt zij vilten panelen. Het te verwerken vilt wordt opgedeeld in stroken en weer aan elkaar gezet waarbij patronen verspringen. Vaak werkt ze in één kleurstelling. Zo ontstaan unieke beelden. De ontwerpen zijn veelal geïnspireerd op de natuur. De panelen zijn driedimensionaal, hebben goede geluidsabsorberende eigenschappen en kunnen op maat gemaakt worden.